Bij de afgelopen FIBO beurs in Duitsland heeft David het nieuwe schouderconcept gelanceerd. Op de FIBO waren de eerste drie toestellen (Diagonal Shoulder Abduction, Glenohumeral Internal Rotation, Glenohumeral External Rotation) uit de nieuwe schouder lijn te zien.

Het schouder concept is qua technologie te vergelijken met het rug en knie concept van David. Allereerst wordt er met de toestellen een evaluatie gedaan van ROM en isometrische kracht. Deze metingen worden vergeleken met de referentiedatabase en natuurlijk ook binnen de persoon (links/ rechts, antagonisten). Vervolgens wordt er een individueel trainingsschema gekoppeld aan deze persoon, gebaseerd op de metingen.

Een volgende keer dat de persoon komt trainen en zijn kaartje langs het toestel haalt, worden automatisch alle settingen goed gezet (zithoogte, schoudersteun,..).  Tijdens de trainingen krijgt de persoon directe feedback over ROM, aantal herhalingen en snelheid. Alle trainingsdata worden direct opgeslagen en kunnen gekoppeld worden aan het EPD.

 

Voor meer informatie over het David schouder, knie of Rugconcept kunt u kijken op:

www.david.fi

www.davidrugtraining.nl

 

20160407_160757_resized